jump to navigation

Visual Studio 2005 Debugging Issues June 29, 2006

Posted by nukemhill in General Programming.
trackback

A good page for some debugging issues. More later.

[Later]

Okay.  Here’s the scoop:  I’ve been getting an error message when I try to run the APS web application inside of Visual Studio 2005.  The message goes something like:  “Unable to Start Debugging on the Web Server….”.  I spent several hours trying to get the configuration of VS and IIS right, to no avail.  I googled extensively, and found the above link.  Pretty much everything recommended there didn’t work, but I finally hit upon a tip that I’d actually done before (many weeks ago), but probably undid when I uninstalled and reinstalled VS 2005.  Here it is:

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_regiis.exe -i

This explicitly registers ASP.Net with IIS, in this case, version 2.0 of .Net.  After running this, everything worked like a champ.  Finally.

Sometimes Microsoft is such a pain in the ass….

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: